Mijn missie

Ik geloof dat een gezonde wereld een wereld is die in balans is. Het is een wereld waar een balans bestaat tussen geven en ontvangen, tussen actie en rust, tussen mannelijk en vrouwelijk. Ik ben er van overtuigd dat ieder van ons een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezonde en mooie wereld door zelf in balans te komen. 

De maatschappij waarin wij leven is al sinds lange tijd gedreven vanuit een patriarchale structuur met meer oog voor mannelijke normen en waarden. Daardoor is er een disbalans ontstaan tussen het mannelijke en het vrouwelijke. De tijd is nu om de balans te herstellen. Hoewel we daar met zijn allen verantwoordelijk voor zijn, zowel mannen als vrouwen, geloof ik dat wij als vrouwen daar een bijzondere rol in te vervullen hebben. We mogen als vrouw eerst zelf weer in verbinding komen met de vrouwelijke kwaliteiten in ons, om van daaruit ook het pad voor anderen te verlichten. We mogen in verbinding komen met onszelf, met de wijsheid van ons prachtige lichaam, met de levengevende kracht in onze baarmoeder, de cyclus van leven/dood/leven die we via onze menstruatiecyclus iedere maand meemaken. We mogen opnieuw ontdekken wie we werkelijk zijn en wat ons unieke geschenk is dat we de wereld te bieden hebben. Dit unieke geschenk kan in alle vormen en maten tot uitdrukking komen… in de grootsheid van alle kleine en grote dingen. We bezitten een diep innerlijk weten dat alles met elkaar verbonden is. Zo binnen, zo buiten. Zo boven, zo beneden. Door een positieve verandering in onszelf te maken, maken we een positieve verandering in het geheel. Door zelf in bewustzijn te groeien, groeit het bewustzijn van het geheel.

Op mijn eigen pad van ontwaken, hebben vrouwen een belangrijke rol gespeeld, en spelen dat nog steeds. Ik heb geleerd wat de kracht is van vrouwen in verbinding, die elkaar ondersteunen, die herkenning vinden in elkaars verhalen, die delen in de oude wijsheden waarmee we verbonden zijn. Ik geloof dat wanneer deze kracht en bewustzijn in en met vrouwen groeit, we gezamenlijk een prachtige toekomst kunnen creëren voor onszelf en de wereld om ons heen. Een wereld vanuit zachte kracht, verbinding, liefde en vreugde.

In het helen van onszelf, helen we ook het geheel. Door vanuit donkerte ons eigen licht te ontdekken en te leven, ontsteken we ook de innerlijke vlam bij anderen. Ik hoop samen met jullie, vele lichten te laten stralen.

Feminabulous

"Door hun lichaam staan vrouwen heel dicht bij het principe van Leven/Dood/Leven. Wanneer vrouwen op de juiste manier hun instincten gebruiken, worden hun ideeën en hun impulsen om lief te hebben, te creëren, te geloven en te verlangen geboren. Deze hebben hun tijd van leven, worden zwakker en sterven ten slotte, maar worden dan opnieuw geboren. Vrouwen brengen deze kennis bewust of onbewust iedere maancyclus van hun leven in de praktijk."
Hierin ligt de kracht en wijsheid van de vrouw.

Clarissa Pinkola Estés 
- De ontembare vrouw -

Contactgegevens

Rheatanya van den Berg
info@feminabulous.com

+31 6 83 589 569