Over mij

De aanleiding om aan je pad van heling en bewustwording te beginnen is voor iedereen anders. Het verlangen naar het kennen van een diepere waarheid, je eigen diepste waarheid, is iets wat sommigen van ons altijd al sluimerend gevoeld hebben en daar op een bepaald moment gehoor aan geven. Een uitzonderlijk mooie situatie kan doen inzien dat er meer is, dan wat het leven van alle dag aan de oppervlakte laat zien. Maar vaak is het een ingrijpende gebeurtenis die de katalysator vormt voor een omslag in je leven naar een andere vorm van Zijn. Voor mij was het een burn-out die het sluimerende verlangen naar een andere manier van leven deed ontvlammen...

Mezelf kwijtraken en weer vinden...

Als kind was ik een dromer, creatief en nieuwsgierig. Ik vroeg me af waar ik vandaan kwam, waarom ik leefde, en of er zoiets als God bestond. Ik voelde een diepe verbinding met de natuur en ervaarde de magische kanten van het leven. Terwijl ik opgroeide tot tiener en later tot volwassen vrouw is de magie en levendigheid steeds verder bedekt geraakt. Bedekt onder laagjes van onechtheid. Me aanpassend om erbij te horen. En uiteindelijk was ik mezelf daar zo door kwijtgeraakt dat ik me uitgeput voelde. Ik kwam met een burn-out thuis te zitten van mijn toenmalige werk als projectleider milieueffectstudies binnen een ingenieursbureau. Het was een pittige periode, maar ik heb het ook als een enorm geschenk ervaren. De burn-out was nodig om te kunnen voelen dat het grootste deel van waar mijn leven op dat moment uit bestond, niet was wat ik wilde. Dat ik was afgedwaald van mijn eigen pad. En ook om diep van binnen een sprankje hoop te voelen dat het ook anders kan; een leven vanuit vreugde, gemak, vertrouwen en verbinding. Het was voor mij de aanzet voor een diep helingsproces in mezelf en proces van leven/dood/leven. Het oude leven wat niet bij me paste, durven loslaten, laten sterven. Om vanuit de ruimte en inspiratie die daaruit ontstond mijn nieuwe leven geboren te laten worden. 

 

Ik heb mijn baan opgezegd, ben gescheiden van mijn toenmalige partner, heb een prachtige plek in het bos gevonden waar ik bijna 1,5 jaar in een yurt dicht bij en met de natuur geleefd heb, en ik heb teruggehaald waar ik als kind blij van werd en ben dat weer meer gaan doen. Ook ben ik me intensiever bezig gaan houden met de levensvragen waar ik altijd al interesse in had. En dan niet alleen vanuit een filosofie vanuit mijn hoofd, maar ook vanuit de ervaring. De groei en het plezier die daaruit voortkwam, heeft bij mij de wens doen ontstaan om ook anderen te begeleiden op hun pad naar leven vanuit authenticiteit. 

Door de jaren heen heb ik geleerd, en leer ik nog steeds, om mezelf te laten leiden door mijn innerlijk weten en om me open te stellen voor de wegwijzers op mijn pad. Om hierop te vertrouwen, en om te vertrouwen dat het leven me precies die mensen, situaties en ervaringen brengt die ik nodig heb. En zo volg ik mijn innerlijk kompas en bewandel ik mijn weg naar daar waar ik mag zijn. Wie weet kruisen onze wegen en wandelen we een stukje samen.


Achtergrond en opleidingen

Tijdens mijn eigen helingsproces kwam ik in contact met Ananta Opleidingen in Soest waar ik de hbo-opleiding tot holistisch therapeut en coach heb gevolgd. In deze diepgaande, praktijkgerichte opleiding, heb ik me thuis gemaakt in onder andere regressie- en reïncarnatietherapie, chakrapsychologie, lichaamsgerichte therapie en creatieve therapie. Vanuit deze verschillende stromingen heb ik een uitgebreide achtergrond van waar uit ik voor iedere vrouw een uniek afgestemde begeleidingsvorm aanbied. 


Ook heb ik bij Ananta Opleidingen met een groep vrouwen de jaaropleiding Heilige Seksualiteit gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd met seksuele energie als scheppingskracht te werken. Een bron om mezelf mee te voeden en te vitaliseren, om oude pijnstukken te transformeren en om die dingen in mijn leven te manifesteren waar ik vanuit mijn diepste naar verlang. In deze opleiding was er veel aandacht voor het energetische en spirituele aspect van seksualiteit. We hebben onder andere gewerkt met creatieve visualisaties, oefeningen vanuit de Tao, en met oefeningen om meer lichaamsbewustzijn te krijgen. 


Na afronding van deze prachtige opleiding voelde ik het verlangen om nog meer in verbinding te komen met mijn lichaam, en vooral om in mijn bekken, baarmoeder, yoni te landen. Daarom heb ik toen de jaaropleiding Maha Yoni Healing gevolgd bij het Soul Institute in Vught. Deze opleiding combineert natuurgeneeskundige werkwijzen uit de Healing Tao en Ayurveda met kennis uit de Tantra en energetisch werk, kennis over de anatomie, fysiologie en pathologie van het bekken met diep lichaamswerk en coaching. Behalve het energetische en spirituele aspect was er veel aandacht voor het lichamelijke aspect. Ik heb geleerd met het jade-ei te werken en om yoni-healings te geven. 


In het voorjaar van 2019 ben ik met een groep van 15 vrouwen, onder begeleiding van Isabella Sophia, op studiereis geweest naar Egypte. Daar hebben we vanuit een bijzondere, mooie en diepe sisterverbinding prachtig helingswerk op oude initiatieplekken in verschillende tempels gedaan. Één van de plekken waar we tijdens de reis gewerkt hebben is de Tempel van Philae. Deze tempel, verbonden met de Godin Isis, was door verplaatsing in verband met de bouw van de Aswan dam ontworteld en dus niet meer verbonden met de energetische mystieke tempel die in de wortels ingebed lag. Dat heeft consequenties gehad voor datgene waar deze tempel mee verbonden is; het vrouwelijk bewustzijn op aarde. Als sisters hebben we deze verbinding in de tempel mogen herstellen. Ook op andere plekken hebben we ons gericht op collectieve heling van het Goddelijk Vrouwelijke, en uiteraard ook op heling en bewustzijnsgroei binnen onszelf.


Naast bovengenoemde opleidingen heb ik in de afgelopen 10 jaar diverse andere cursussen en workshops gevolgd op het gebied van sjamanisme (o.a. bij Chief Dancing Thunder en Daan van Kampenhout), tantra en soundhealing. Daarnaast werk ik al bijna 20 jaar met Reiki; energetische heling door middel van handoplegging. Ook in de toekomst zal ik ongetwijfeld opleidingen en workshops op deze gebieden volgen. Ik ben dankbaar voor de verdieping en verrijking die het me brengt. Het geeft nieuwe ontmoetingen, vreugde, beweging, creativiteit en groei. En dat is, wat mij betreft, wat leven is.  

Contactgegevens

Rheatanya van den Berg
info@feminabulous.com

+31 6 83 589 569